dimarts, 11 de novembre del 2014

Pràctica de la fermentacó làctica


FERMENTACIÓ LÀCTICA:

LACTOSA [ Sucre de la llet ]
LACTOBACILUS [ Bacteri de la llet ]

  • El Lactobacilus és un bacteri que no té nucli
  • És una substancia que produeix un fong per protegir-se dels altres bacteris

MATERIAL:

  • 100 ml de llet
  • Llogurt
  • Espatula
  • Pot de vidre
  • Microscopi
  • Portaobjectes
  • Colorant de color violetaçEncenedor Buncen
  • Aigua destilada

PROCEDIMENT:

El experiment que vam realitzar era una practica de Bio Tecnologia molt Casolana i va constar de dues parts. La primera constava de realitzar un llogut a base de llet i una petita porció de llogurt, i la segona de obserbar amb el microscopi el lactobacidus.

Part 1:
  1. Posem al vas 100 ml de llet
  2. Amb una espatula posem una petita quantitat de llogurt al pot amb la llet
  3. Posem el pot a la estufa que estarà a 37 ºC
  4. deixarem esperar uns dies a veure com es va fent la fermentació i la llet es va solidificant i formant llogurt.

Es mostra Attachment-1.jpeg.



Part 2:
  1. Amb el llogurt que sobri el posem a un portaobjectes i pasarem la preparació per el encenedor Bunsen
  2. Li posem el colorant i esperem 2 minuts 
  3. Amb aigua destilada rentarem el portaobjectes perque s'emporti el colorant que no s'ha fixat en el llogurt 
  4. Obserbem al microscopi
Es mostra FullSizeRender.jpg.
foto realitzada a 64 augments








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada